19 Mart 2008 Çarşamba

YILBAŞI SÜSÜ

Araç ve Gereçler: 1- Fon kağıdı, kurdela.
2- İstenilen renk ve desende kumaş.
3- Çamaşır lastiği.
4- Konçine (Yılbaşı için satılan kırmızı top çiçekler).


Külah Yapımı: Yılbaşında çocuklara hazırlanan yılbaşın süslerinden olan yılbaşı külahının yapımı. En az 50 cm. ebadında istenilen renkte fon kağıdı külah yapılır. Kumaş külahtan uzun bırakılır. İçine istenilen hediyeler doldurulur. Kumaşın ağzı dikilip lastikle büzülür. Kurdela ile süslenir. İçindeki kumaşın deseninden külahın üzerine kesilip yapıştırılır.İstenilen şekilde yazılar yazılır. Bu şekil çizme veya torba olarak da uygulanır. Hazırlanan bu yılbaşı süsleri ipe geçirilerek panoya asılır ve yılbaşı günü gelene kadar muhafaza edilir.
Yapraktan Ağaç Yapımı: İstenilen sayıdaki ağaçların gövdesi eski bir resim kitabından kesilir veya siz kendiniz ağaç gövdelerinin üzerine çeşitli ağaçlardan toplanmış olan yapraklar yapıştırılır. Üzerlerine yine resim kitabından kesilmiş ya da çizilmiş kuşlar yerleştirilir.
Yapraktan Köpek Yapımı: Yukarıdaki işlem gibi istenilen bir köpek resmi çizilir ya da eski bir resim kitabından kesilir. Köpeğin vücuduna yaprak yapıştırılır. Çizilmiş ya da kesilmiş olan köpek kafası ve ayakları monte edilir.

Hiç yorum yok: